onsdag 14 juli 2010

Hal i vatten

Vara drommars delmal ligger nu en dag fran oss vi det har laget. Virgina! Kanns riktigt bra faktiskt. Speciellt efter ett par dagar som inte riktigt har gatt som planerat. Igar hade vi skurar plus skyfall hela dagen och tre helt oprovocerade punkor. Tror inte att jag behover forklara hur det kanns att meka cykel nar allt ar blott och man star pa vaggrenen och viker ut sig. Om sanningen ska fram sa var gardagen en riktig skitdag forutom boendet som var bra. Vi taltade under ett litet tak gratis. Det lag skitmycket mat pa bordet nar vi kom och vi beslutade att det var till for cyklister, men da vi senare blev varse sa var det till for enn sondagsskolgrupp som kom senare pa kvallen. Hoppas att det rakte till alla. Hehe, det funkar sa ibland att det aldrig ar naon pa plats dar man ska bo utan det ar antingen en vard eller en lapp som berattar hur man ska gora. Idag var vi ute pa motorvagen och harjade, och ska sanningen fram dar ocksa sa var det annu mer skit, speciellt nar det kommer en femtusen tons Peterbuilt lastbil bakom en med konstant ton av morkaste kompressorhorn. Vagren fanns det iofs for ovanlighetens skull pa den vagen men det sopas aldrig nagra gator i det har landet. Helt okorbart med vara 23 mm dack. For dig som funderar pa langfardscykling: Anvand INTE 23 mm dack. Det borde jag som cykelmek vetat MEN jag maste hela tiden prova pa egen hand forst, en ganksa dum vana. 32 mm ar idealet helt enkelt. Sa ar det bara. Vi har tankt en del pa vart vi ar pa vag egentligen och, eller vi tanker pa det hela tiden faktist, och det blir troligtvis inte Yorktown, det ar for ologiskt helt enkelt, vi vill helst undvika 'fel' vagar sa vi kommer troligtvis att kora mot Washington och sedan bara ta taget eller bussen in till stan for att undvika den "crazy" trafiken. Sa blir det nog. Ok da ses vi snart pa andra sidan.

 

3 kommentarer:

  1. Har ni vant er vi dom lösa hundarna eller har det blivit bättre? Jag såg en lös ko vid Stenkvista igår, han var rätt beskedlig men åkte ändå tillbaka och fick tag på nån som kunde hämta in kossan.
    Har nu som sagt äntligen bytt arbetsgivare (läs semester) och kan nu koncentrera mig på att städa, feja för att ta emot hjältarna när ni kommer hem. Ni har redan passerat 8 delstater vid det här laget, strongt gjort. Klokt också att välja "säkra" vägar.
    Vad sa du Johan? var det 32 mm? ska ut och kolla mina däck.
    Hejar på er sista biten.
    Pappa

    SvaraRadera
  2. Klokt beslut att byta slutmål. Trafiken in i NY kan vara rätt tuff.
    Jag brukar bara kolla mönsterdjupet på mina däck inte brädden.
    Johan, ska du med ner till Tz när du kommer hem? Du kan cykla runt lite där också så du inte får abstinens.
    Nu är det bara att lägga in spurten, snart mål.
    Kör så det ryker
    Christer

    SvaraRadera
  3. Hej igen,
    Ni skulle ha kollat med farfar innan ni valde däck. Han har bara haft en punktering (som han kommer ihåg) i hela sitt liv. Hade aldrig med sig någon reperationssats, och den gången han fick punka så hade hans kompis med sig lagningsgrejor.
    Om ni tränade 60 mil för att åka 600 mil, då kan väl jag som har tränat 10 mil kunna åka 100 mil, eller??? kanske inte ska sikta så högt. Pappa

    SvaraRadera