fredag 30 juli 2010

Washington D.C

We are there, it's done.
I hostas skakade vi hand pa att korsa amerikanska kontinenten pa cykel. Ett beslut som har gett oss ovarderliga kunskaper om manniskor, fysik och psykologi. Kan nog pasta att det var ett beslut som forandrade vara liv. Det ar inte varje dag man tar beslut som ror till det i vardagens sega gryta, men vi har gjort det har nu och vi alskar det. Det ar lite svart att sammanfatta hela resan pa ett inlagg men for statistikklubben som antecknar sa kommer har foljande information fran cykeldatorn:

Totatalt sa cyklade vi 6157km (+700km traning i Sverige)
Antal cykeldagar blev exakt 60st och vi snittade 102km varje dag.
Langsta strackan vi gjorde pa en dag var 188km i Kansas och langsta dagen tidsmassigt blev 8.2h (effektiv cykeltid) i Illinois. Total effektiv cykeltid sittandes pa sadeln blev 318.3h. alltsa ca tva veckor.
Snitthastigheten blev 19.34 km/h och maxhastigheten blev 73 knyck.

Intressanta iaktagelser:
Gjorde av med ca 15 jordnotssmorburkar och 4 konservoppnare. Har anvant 12 olika dack tillsammans. Vi tappade bort varandra 1 gang i en stad (vi har inte haft fungerade telefoner med oss) Jobbigt, det var andra dagen ocksa. Stott pa bedomt 120 andra langfardscyklister, x antal skoldpaddor, x antal ormar men bara en skallerorm, en Svartbjorn som vi cyklade forbi och sag forst nar vi var fem meter fran. Den var mer radd forr oss och sprang ivag. x antal jagande och skallande losa hundar varav tva attackerandes, bara tva klockrena psykopater hittills. De overlag flesta manniskorna har varit oerhort vanliga forutom lastbilschaffisarna i Illinois och kentucky som tydligen hatar eller inte ser cyklister. Punkastallningen blev 12-9 till Philip, heeeeelt obegribligt manga, men vi anvande for smala dack pa ostkusten dar vagkvaliten suger. Vi har cyklat i 0-100% luftfuktighet i tempertaurer mellan -5 till +40 celsius grader.
Hojdmassigt sa har jag ingen aning hur mycket vi har klattrat men totalt sett sa ar det nog en hel del. Den enda staten som inte bestar av berg ar Kansas.

Ojoj oj vad harda vi ar:)
Avslutningsvis sa kan vi bara saga att vi angrar ingenting, det har varit hur grymt som helst.
Vi satte varat mal, vi klarade det aven om den gamla clich'en 'Resan ar malet' stammer in aven pa denna resan och kom ihag, Even if you aim for the sky and miss, you will still be among the stars. Laste det nagonstans och tyckte att det var fint pa nagot satt.

Bilder kommer fler nar vi kommer hem.

Philip och Johan. Signing out.

10 kommentarer:

  1. Ska bli spännande att träffa er när ni kommer hem och se om ni har förändrats:-) Helt otroligt att ni efter alla år är "färdiga" med denna resa. Gillade statistiken, ska skryta med den på jobbet imorgon! KRAMIS Helena.

    SvaraRadera
  2. Moravilja! Grymt bra jobbat grabbar. Det är som ni säger inte varje dag man tar beslut som förändrar ens liv, men tack för påminnelsen om att det alltid är möjligt:-)

    SvaraRadera
  3. Följt er resa och blivit väldigt inspirerad, även om inspirationen inte omsatts till motion utan blivit kanaliserad någon annanstans. Makalöst bra jobbat! :) Blir sugen på att också skaffa såna episka (i ordets rätta bemärkelse) erfarenheter.
    /fullständigt obekant jämnårig eskilstunes vars längsta cykeltur (tillika dagstur) blev till sthlm i 10-11 årsåldern

    SvaraRadera
  4. Hej! Det här är ganska roligt. I går kväll bestämde jag mig för att försöka mig på en trans-america tripp på cykel nästa sommar, jag googlade lite och hittade er blogg. Min resa startar där er slutar verkar det som. Mycket inspirerande och underhållande att läsa om era öden och äventyr. Jag skulle tro att jag kommer ställa en hel del frågor under hösten. Om ni inte har någonting emot det såklart. Först och främst undrar jag lite över er budget. Vad kostade kalaset?

    Hur som helst! Grattis till er fantastiska prestation. Välkommen hem när den dagen kommer!
    //Emil

    SvaraRadera
  5. Hej på er,grattis än en gång.Ni är värda högtidligt mottagande när ni kommer hem,på Fristadstorget t.ex.Vädret är hattigt här hemma,skönt med lite svalare iaf.Hej från Ann-Sofi, Björn o Alex.

    SvaraRadera
  6. Hej bröder! Vad kul att ni har klarat det hela vägen. Ska bli så kul när ni kommer hem igen.Nu är det ju inte så länge kvar. Saknar er! Kram från Hanna, Jan hälsar till er

    SvaraRadera
  7. Bara att gratulera till bedriften, starkt jobbat. Vad blir det härnäst?:)
    Ha en fortsatt skön resa så ses vi när ni kommer hem. /Anders

    SvaraRadera
  8. Att: Emil Mörk.
    Jättekul att du har tagit beslutet att korsa USA på cykel. Vi ser fram emot att vägleda dig genom Landet. Du kan ställa frågor på min mail som finns uppe på sidan. Vi har Adventure Cyclings kartor till salu om du tänker köra samma väg, kan starkt rekommendera att följa deras leder. Vi hörs.

    SvaraRadera
  9. Grattis! Det har varit väldigt kul att följa er resa. Mycket känner vi igen, även om ni haft lite tuffare väder stundtals... Den här resan är det inte så många som gjort. Jag kan sätta en slant på att den kommer att ligga långt fram i minnesbanken i många år. Njut av det! Och gör som amrisarna: var stolta! För det ÄR en prestation att vara stolt över./Nisse

    SvaraRadera
  10. Hejsan! Nu har jag fått upp min blogg! Det där med kartor till salu vore intressant! Jag skickar ett mail. Följ gärna min blogg om förberedelserna.

    //Emil Mörk (numera: uttramparen

    SvaraRadera