söndag 23 augusti 2015

Kapitel 10: Flexibilitet

Ja sannerligen, för att kunna vara ute på en sån här resa bör man vara väl förberedd på att miljön ändras i allra högsta grad från dag till dag. 
Exempelvis, gårdagen bestod av att klättra upp 1000 höjdmeter till björnparken Manning Park i regn och sprucken väggren. En kilometer rätt upp i luften alltså. När vi vaknade imorse efter en iskall natt i tältet låg frosten skimrandes på tältduken och bara väntade på att smälta bort i morgonsolens första värmestrålar. Vi packade ihop våra grejer och plockade på oss alla kläder vi hade och började rulla neråt, långt långt. 1400 höjdmeter senare susade vi in i dagens slutmål i bara cykeltröja och shorts lagom svettiga och solkrämiga. Nypressade på magiska vyer, fint väder, bra vägar och nedförsbackar som verkade hålla på overkligt länge!

Vi befinner oss nu i staden Hope, så visst finns det hopp om att vi kommer att klara det. Värmen gör oss gott (och tydligen var det här den första Rambo-filmen spelades in) och vi kan nu nästan känna på doften att vi är nära kusten. Två dagar till sen går vi i mål i Vancouver där en skön och välförtjänt semester hägrar.

Följ oss!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar