tisdag 18 augusti 2015

Kapitel 8: Paus!

Precis, med ömma kroppar och svettiga pannor tog vi på den sjunde dagen tillslut en paus. En vilodag helt utan cykling. Efter över sextio mils cykling på sex dagar, med dagsetapper på över femton mil och topphastigheter på 75 knyck så konstaterar vi att vi har tagit oss halvvägs. Det firar vi med att ta in på finhotell och riktigt ligga och gotta oss i teve, air-condition och godsaker. Superskönt.

Johan drog på sig resans första punktering igår, cykelmek som han är så tog det inte mer än att man hann vända sig om så var det fixat. Vi har hamnat i Vernon, British Columbia. Halvstor stad med miljoner ställen att äta ute på. Beläget i Okanagan-dalen där klipporna byts ut mot stora kullar, granarna mot majsfält, vinodlingar och golfbanor. Det är varmt, 30 grader och sol, vi slukar litervis med dryck om dagarna och är tacksamma att helgens regn och åskoväder verkar vara förbi och vi får ytterligare timmar att bättra på vår tjusiga bonnbränna. 

Cheers!


3 kommentarer:

 1. Bra slitet! Hur många höjdmeter har det blivit per dag? Har det blivit mycket stigningar eller har ni cyklat mellan bergen?

  Om ni har wifi framför lägerelden någon kväll kan ni passa på och återuppleva modern tids bästa konsertupplevelse. Refusedspelningen från annexet ligger på play och youtube nu! "-BOREDOM WON´T GET ME TONIGHT!"

  (tyckte mig fö eventuellt skåda Philip i publiken, eller så var det en av hans 10 000 dubbelgångare. ;)
  /Jonatan

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Här är länkarna fö: http://www.svtplay.se/video/3176199/musik-special-refused/refused-avsnitt-1

  https://www.youtube.com/watch?v=9wQKwP_UDCs

  SvaraRadera