fredag 25 juni 2010

Kansas - Dust In The Wind

Eller kanske 'dust in the headwind' eller rent av 'dust in the f*#^ing wind'. Naval.
Till att borja med ber vi om ursakt for att vi inte har skrivit pa bloggen pa lange. Vi befinner oss i Pittsburg I Kansas, precis pa gransen till Missouri. Vi har valt att placera en valbehovlig vilodag har. Sitter pa ett bibliotek och blippar just nu.
Veckan som har gatt har varit mycket ambivalent. Vi for fran Pueblo i Colorado och hade en helt underbar medvind i ett plattare landdskap an havet. Bara akrar akrar och bokstavligen kurvlost. Avverkade hela 50 mil pa tre dagar dar i borjan, sen vande vinden och vi hade nagra dagar med fruktansvart tuff motvind. Vinden har varit ett stort problem men vi har upptackt fler saker som gor saker och ting problemfyllt. Hettan, med luftfuktigheter pa nastan 100% och dagar med 100 fahrenheitgrader (vet inte vad det blir i celsius). Det paminner om Tanzania bara det att det ar inte kallt pa natten har som det ar dar. Vi har legat och mest vantat ut natterna da det ar for varmt for att sova. Hade det inte varit for myggen sa hade vi sovit utan talt. Campingplatserna ar fa och det ar svart att hitta bra platser att sova pa. Vi har spontansovit en del pa motel den senaste tiden aven om det svider i planboken litegrann.
Det bra ar att manniskorna i Kansas har varit de absolut trevligaste av de stater vi har varit i. De flesta hejar och ar glada och i forrgar sa fick vi sova i ett forsamlingshem med AC och vi fick ta vad vi ville i kylskapen. Lite senare kom ett par andra killar (Kieth & Steve) som cyklade bort fran oljebaltet i Louisiana som underholl oss val. Ena killen jobbade pa cykelaffar och bada var vegetariener. Snacka om sammantraffande, vi hade mycket kul att prata om. Det ar manga langfardscyklister som passerar oss nu, vi har stott pa 40-50 stycken och det ar alltid kul att dela erfarenheter.
En sak som slar mig ofta ar hur trasigt USA ar, for manga gangar har vi cyklat igenom spokstader dar allt bara forfaller och vaxer igen. Man ser massor med affarer som star tomma och de enda som bor kvar ar gamlingar. De unga aker val till storstader och forsoker fa jobb antar jag. En annan sak som jag tanker pa hela tiden ar hur mycket bil amerika aker. Ar det mer an fem meter att ga da tar man bilen, finns inga cykelbanor eller gedigna trottoarer. Alla affarer har drive in och allt ar anpassat for bil. Gar man runt i en stad sa ser man kanske ett par andra manniskor som gar eller cyklar, fyllon och uteliggare. Heeeeeeeellt otroligt. Jag ogillade bilar nar jag lamnade Sverige. Nu hatar jag bilismen mer an nagot annat. Fraga Philip:)

Nu har vi iaf cyklat 380 mil och vi har snittat varje dag drygt 100km. Vi har blivit lite battre pa att ata. Tro inte att vi kommer hem som muskelberg nu, utan snarare som Robinson-Jerker. Jag blev utskrattad pa en liten lunchresaurang i Colorado nar jag sa att jag inte at kott. Gor fortfarande inte det och hoppas slippa det. Skitasvart att hitta mat som inte innehaller kott . Men det har gatt hittills. Nar vi cyklar sa ar det bara att diciplinera sig och det basta ar att hitta nagon trallvanlig lat som man kan nynna pa och gnissla tander till under dagen. Sen nar man har nynnat den ett par hundra ganger da flikar det in nagon annan lat som man fortsatter pa. Kan vara allt mojligt men det blir automatiskt nagot med svenskt ursprung.
Senaste dagarna har det varit Kleerup - with every heartbeat, Kent - Columbus och The Knife - Rock classics for att namna nagra.

Nu ser vi fram emot ett bergigt och varmt Missouri och hoppas pa moln och medvind:)

Kram. Johan. & Bror

10 kommentarer:

  1. Anette Engstrom /anette.engstrom.falun@telia.com)25 juni 2010 kl. 19:09

    Va´skönt att höra ifrån er, vi började bli oroliga. Idag firar vi Midsommar med grillat och jordgubbstårta. Här är det sommarvärma med ca 20-22 grader varmt. Varma hälsningar från Falun.

    SvaraRadera
  2. Ni är helt otroliga, hur står ni ut i värmen.
    Blev ni inte avskräckta för många år sen när vi sov vid vägrenen utanför Gävle i Rogers husvagn och vi inte kunde öppna fönstret för myggen och bilen var på gränsen att koka i varenda uppförsbacke.
    Visserligen inte 38 grader och lika hög fuktighet.
    Min cykeldator visar bara 1% av er dator, men ska bättra mig, mina argument att inte cykla börjar krackelera.
    Drick mycket och sköt om er
    Pappa

    SvaraRadera
  3. 380 mil det är inte illa!! Hejja hejja!:)Må medvinden vara med er...
    Midsommarafton här med underbart väder och mogna smultron längs dikena. Fest med släkten och rabson har precis lärt oss några av hans danser, mycket nöje;) Snart filmning och grönan på schemat. Ta hand om er och ni finna alltid i våra tankar! KRAMAR Helena

    SvaraRadera
  4. Som gammal orienterare inser man hur enkelt det är att rita en karta över vissa stater i USA. Ett gult papper, en linjal och penna. Hoppas ni sparade lite snö och kyla från början av er resa till nu;)
    När vi klev ur bilen vid ett tillfälle i Nebraska var det som om någon stod och blåste med en hårfön i ansiktet. Vi hade inte klarat oss utan AC.
    Jag började bli lite fundersam över att ni inte skrev på så lång tid.

    Kör så det ryker
    Christer

    SvaraRadera
  5. Förstår preis vad ni menar med amerikanare och bilar:) Alla gånger som jag besökt Us of A (Florida) har jag gått upp en hel del kilos. Det blir till och med jobbigt att gå de där 30 meterna från bilen och ner till stranden ;) Fortsätt kämpa på och härligt med all inspiration ni ger oss här hemma.

    /Anders

    SvaraRadera
  6. God kväller på er! Cyklade från sjukhuset med rosa moln på himlen och friska vindar, så kanske blir det stormigt imorgon..
    Öm i nacken efter Insane och hes i halsen, annars tipp topp!

    Många kramar!

    SvaraRadera
  7. Mamma och Pappa1 juli 2010 kl. 22:41

    GRATTIS Philip på din 20 års dag.
    20 år är en väldigt kort tid, men också ett helt liv. Hoppas du gör din dag till din bästa i ditt liv, med Johans hjälp och alla här hemma i Svedala som grattar, hurrar och tycker att du (ni) är helt otroliga kämpar.
    Unna dig en vilodag med Johan som betjänt, ett tips är "Illinois Angel Pie with Cream and Raspberries".
    Men den stora festen väntar när ni kommer hem.
    Vi saknar dej Philip, speciellt när vi tittar på lite gamla filmer då du klädde julgranen med avbitartången. Men inser att du nu är vuxen och fixar sånt som vi aldrig kunnat drömt om.
    Ha en bra dag och många kramar till födelsedagsbarnet.
    Pappa & Mamma

    SvaraRadera
  8. Anette Engström1 juli 2010 kl. 23:14

    Philip, grattis på 20-årsdagen. Imorgon gör vi en cykeltur. Jag har köpt ny, mjuk sadel. Förra trippen Runn Runt, gav smärtor i baken. Vi ser fram emot nästa, spännande rapport från er. Ha det bra. Hälsningar från Falun.

    SvaraRadera
  9. Grattis Grattis Philip! Hur häftigt är det inte att fira sin 20 årsdag mitt i ett äventyr tvärs igenom USA!?! Hoppas ni unnar er en skön dag med en massa kul:-)

    KRAMAR Helena

    SvaraRadera
  10. Grattis Philip!
    Få se lite partybilder från cykeln :)
    /Per

    SvaraRadera