onsdag 2 juni 2010

Vilodagen

Idag far kroppen vila ut, vi har kort pa som oxar i fjorton dagar nu och hunnit avverka ca 150 mil. Det tar pa kroppen att sitta pa den dar sadeln hela dagarna och klattra upp for bergen med tung packning dagarna i anda. Sa idag passade vi pa att stanna i Cedar City, Utah och bara njuta av att slippa uppforsbackarna och motvinden och istallet fokusera helt pa varmen, duscharna, sotsakerna och en god bok i skuggan. Tyvarr lamnade vara vanner Ashton och Jesse oss imorse for att ta bussen over the rockys. Trakigt, dom var supertrevliga och trampade i ett bra tempo. Men dom saknade viljan, "den svenska moraviljan" som Johan skulle ha sagt, han namner Mora dagligen nar han stoter pa diverse foreteelser och saker som ar typiska for usa :)

Annars gar det sakta men sakert framat, motvinden har piskat oss i ansiktet dom tva senaste dagarna och det kanns drygt nar man far ligga pa laga vaxlar i nerforsbackarna for att komma nagonvart. Men beloningen kommer nar man runt kl 17-18 drar upp taltet och kryper ner i sovsacken tillsammans med en pocketbok och en macka med jordnotssmor (Vi ar inne pa var fjarde burk jordnotssmor) Det ar de sma detaljerna som gor det. Absolut.

Ungefarliga halltider en vanlig dag:

07.30 - Vakna, slanga i sig lite frulle och packa grejerna.
08.30 - Borja cykla
11.30 - Lunch
16.00 - Hitta Camping, sla upp talt, ata kvallsmat. Handla mat
20.00 - Sova

Sa ser det pa en hoft ut en vanlig dag i en langfardscyklist liv.

Wey!
/Philip

4 kommentarer:

  1. Låter härligt med lite vila, det har ni verkligen förtjänat. Hur ligger ni till enligt tidsplanen? Har ni kunnat cykla in det som förlorades i snön? Kul me den liten beskrivning av era dagar:) 150mil är inte illa!

    KRAM Helena

    SvaraRadera
  2. Jag tycker ni varit stenhårda och är väl värda en vila. Har ni fått ett vettigt väder nu?

    SvaraRadera
  3. Är det svårt att hitta campingplatser?
    Som omväxling till jordnötssmör ska ni testa pannkakor med lönnsirap, de e mumma.

    SvaraRadera
  4. Jag träffade ett par killar igår vid färjan Vallejo - San Francisco som sa att de hade träffat er på vägen. Jag berättade om era följeslagare som bestämt sig för att köra/åka buss över Rocky Mountains. De såg inte så imponerade ut. De tyckte nog också att de saknade Mora-vilja, även om de inte använde sig av just det uttrycket. Jag sticker till Davis idag och hoppas på att kunna handla lite slangar och mat imorgon förmiddag... /Monica (http://across-the-us.blogspot.com)

    SvaraRadera