tisdag 25 maj 2010

You are now in Nevada

Antligen har vi kommit over Carson Pass, vilket tog ungefar tre dagar mer an vad vi hade tankt oss. Det kandes lite som ett intradesprov till landet, och det var en stor lattnad. Nu sitter vi i Fallon i Nevada. Ligger lite efter inom tidsramen men forhoppningsvis sa gar det battre framover, snabbare iaf. Tillat mig beratta om Carson Pass, redan vid Folsom vid havsniva sa borjade det bli lite kyligt om natten. Sen nar vi kom upp pa tusen meters hojd da borjade det hagla lite emellanat, inget okynnest men lite latt och lagom. Pa 1700 meters hojd sa sag vi sno pa marken for forsta gangen, senare samma dag sa vrakte snon ner. Det har var samma dag som vi sov hos jack och connie. Dagen efter bestammde vi oss for att ta oss over kammen. Nar vi kom ut genom dorren pa morgonen sa stod det en plogbil pa tomgang och vantade. Det knastrade i snon nar vi gick och det var glashalt pa vagen. Ganska likt hur det var i vintras i eskilstuna. Vi var INTE forberedda pa detta kan jag saga. Vi har slitit som djur, hungrat som djur eftersom att alla matstallen ar "stangda for vintern" och frysit som hundar. Cykelhandskar och midvinter ar inte en bra kombo. Det var bara att slanga pa sig allt vi hade, flanellskjorta och hela koret. Vi kom over och nu sitter vi pa ett bibliotek i Nevada och ska forsoka leta reda pa en camping. Folk taltar inte i USA, folk bor i sina monster till husbussar och folk kor inte bil i USA, folk aker monstertrucks. Sedermara cyklar man inte alls i USA. Bara vi, tva svenska darar med sonderbranda nasor:)
Men nu mar vi bra, vi har Nevada framfor oss och det ska bli intressant att se vad det har att erbjuda forutom sand och sand.
Igar sov vi av naturliga skal i en liten timmerstuga pa vag nerfor carson pass, som var liiiiite for dyr for oss men ...eller det var tokdyrt men vi hade inget val. Nar det var var betalt sa fanns det inget annat att gora an att luta sig tillbaka, starta elden i kaminen och sitta och gunga i gungstolen ackompanjerat av en ljuvlig vy over bergen. Det var Sweeeeet! Och sangen som vi sov i!!! Tur att morgonen efter startade med nerforsbacke, annars hade vi nog stannat kvar i den sangen en bra stund framover.
Ibland sa kanner vi oss sarbara och ensammna, da tanker vi pa er dar hemma och sa mar vi battre.

Johan, Phille vaktar cyklarna utanfor men han halsar ocksa!

6 kommentarer:

  1. SKÖNT att ni klarade första eldprovet, (snöprovet)
    Tänk mycket på oss, så att ni mår bättre.
    Vi tänker JÄTTEmycket på er.
    PAPPA

    SvaraRadera
  2. Vi hoppas att ni får lite gott väder snart så att ni bara kan njuta! Campingen - det är bara att fråga någon om det är OK, så är det oftast det. Nu väntar vi på bilder - kan det bli lite uppladdning från Middlegate?

    SvaraRadera
  3. Hej Johan o Filip! Här på Hylläng ingen snö +7 imorse 26mm regn igår. Sköt om er. Kram från Ann-Sofi o Björn.

    SvaraRadera
  4. Jag bestämde mig hastigt och lustigt för att packa ned ett Craft-underställ... Om 8 dagar är jag också på väg! /MN.

    SvaraRadera
  5. Ni båda och vad ni gör är en riktig inspiration för oss här hemma! Små utmaningar i vardagen är inget mot vad ni ställs inför:) Kämpa på!

    Johan-Tänker massor på dig och saknaden är enorm. Kan inte beskriva med ord hur tacksam jag är för kortet. Puss o Kram Helena

    SvaraRadera
  6. Bra träning med backarna inför trippen över Colorado, de ni. Men sen är det bara utför, nästan. Kör så det ryker.
    Christer

    SvaraRadera